Igår fick vi fyra nya kaffen från Koppi Kaffe i Helsingborg.
Gamla kunder känner väl till Koppis kaffen.
Våra nya sorter är:
Fazenda Cachoiera da Grama, Sul del Minas, Brasilien
Böntyp: 100% gul Canario
Förädlingsmetod: Pulped natural
altitud: 1100-1250 möh
Finca Cerro Alto, Central Valley, Costa Rica
Böntyp: Caturra
Förädlingsmetod: Tvättat & soltorkat
Skörd: December - Mars
Doft av: Smör, toffee & chokladtryffel.
Smak av: Choklad, röda äpplen, fläder & örter.
Ett rent och saftigt kaffe med en gräddig munkänsla.
Finca Elida, Natural. Boquete, Panama
Böntyp: Catuai & lokala bönor
Förädlingsmetod: Torkat med fruktköttet kvar.
Skörd: December - Mars
Doft av smultron, jordgubbar, viol och äpple.
Smak av: Jordgubbar, äpple, blåbär. Ett sött, fylligt kaffe med samteslen munkänsla av lång eftersmak.
Finca Volcancito, Mikrolot #17, Bouqete, Panama.
Böntyp: Catuai och lokala bönor.
Förädlingsmetod: Tvättat och soltorkat.
Skörd: December - Mars
Doft av: Sötmandel, kakao, nektarin och söt citron.
Ett rent, sött och saftigt kaffe med toner av choklad och gul frukt.
lördag 29 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar